Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Χάμπουργκερ Καμήλας !!! Τώρα και σε πακέτο...

. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια

Η νέα πρόταση υγιεινής διατροφής έρχεται απ' το Ντουμπάι!  Παραδοσιακό εστιατόριο στο Ντουμπάι πρόσθεσε μία νέα πρόταση στο μενού, την οποία μάλιστα διαφημίζει ως ιδανική υγιεινή επιλογή γιατί δεν περιέχει λίπος: Το Χάμπουργκερ Καμήλας.

Κοστίζει 5.45 δολάρια και η πρόταση του εστιατορίου Local House, οπτικά τουλάχιστον, δεν διαφέρει καθόλου από ένα χάμπουργκερ των ΜακΝτόναλντς: με λιωμένο τυρί και πικάντικη σάλτσα. Επίσης κρατάει καλά κρυμένο το μυστικό του πως μαλακώνει το κρέας της καμήλας που είναι πολύ σκληρό!

Οι καμήλες το ξέρουν ; !!! Τι άλλο θα ακούσουμε...

Read More »»

GPS στα ΑΤΜ σκέφτονται οι τράπεζες

.
0 σχόλια

«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του European Network and Information Security Agency (ENISA), οι φυσικές επιθέσεις στα ΑΤΜ στην Ευρώπη αυξήθηκαν το δωδεκάμηνο Σεπτέμβριος 2008 - Αύγουστος 2009 κατά 32%, ποσοστό που ξεπερνά ακόμα και αυτό των επιθέσεων skimming, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προστατεύσουν το δίκτυο αυτόματης εξυπηρέτησής τους από ληστείες και φυσικές επιθέσεις», επισημαίνει η Αλεξάνδρα Πουρσανίδου, στέλεχος της Mellon Technologies, που -μαζί με την Easy Systems- παρουσιάζει στην ελληνική τραπεζική αγορά μια ολοκληρωμένη λύση δορυφορικού εντοπισμού για ΑΤΜ, η οποία αποσκοπεί αφενός στην αποτροπή της κλοπής των μηχανημάτων και αφετέρου στον εντοπισμό αυτών εφόσον πραγματοποιηθεί η κλοπή.

Ειδικότερα, στα ATM προσαρμόζονται συσκευές τηλεμετρίας GPS που καταγράφουν και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τη γεωγραφική τους θέση. Εκτός από τη γεωγραφική παρακολούθηση των ΑΤΜ, οι συσκευές διαθέτουν αισθητήρες κραδασμών και θερμοκρασίας, ώστε, αν παρατηρηθεί κάποια μεταβολή στα μηχανήματα (αλλαγή συντεταγμένων, θερμοκρασίας ή εντοπισμός κραδασμών), η συσκευή GPS να αποστείλει πολλαπλούς συναγερμούς σε προεπιλεγμένους αποδέκτες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συσκευές λειτουργούν ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή το μοντέλο του ΑΤΜ και επιτρέπουν μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης για να εξυπηρετούν τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν από τα διαφορετικά σημεία και συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Απορία : Το GPS λειτουργεί μέσω δορυφόρου, άρα εάν το ΑΤΜ μεταφερθεί σε κλειστό χώρο με ένα κλειστό αυτοκίνητο (τύπου ΒΑΝ), πώς θα το δεί ο δορυφόρος για να μεταδώσει τις συντεταγμένες του ; Γιατί το δικό μου GPS στο αυτοκίνητο κάθε φορά που "δεν βλέπει ουρανό" κράζει "ασθενές σήμα GPS..." και χάνεται... Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν λίγο.

Read More »»

Κάποιοι αποχωρούν και κάποιοι επιμένουν

.
0 σχόλια

Διάσπαση απόψεων στο "αγροτικό μέτωπο" αφού κάποιοι αγρότες αποχώρησαν από τα μπλόκα ενώ κάποιοι άλλοι διαχώρισαν τη θέση τους από την Συντονιστική Επιτροπή και συνεχίζουν.
Μετά την «απελευθέρωση» της Εγνατίας οδού, τα προβλήματα εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων συνεχίζονται κατά κύριο λόγο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Τα μπλόκα που συνεχίζονται είναι τα εξής:

Προμαχώνας: ο τελωνειακός σταθμός του Προμαχώνα παραμένει κλειστός για όλα τα οχήματα. Αύριο ενδέχεται να επιτραπεί η διέλευση ΙΧ και λεωφορείων, όμως τα φορτηγά σχηματίζουν και πάλι ουρές αρκετών χιλιομέτρων.

Λάρισα: παραμένει το «κόκκινο» μπλόκο της Νίκαιας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς και τα δύο «γαλάζια» μπλόκα στον Τίρναβο και τον Πλατύκαμπο, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης.

Μικροθήβες: παραμένει το μπλόκο στον κόμβο Μικροθηβών της εθνικής οδού στο νομό Μαγνησίας. Εκεί οι οδηγοί υποχρεώνονται σε μικρή παράκαμψη και επιστρέφουν στην εθνική οδό.

Κάστρο: οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο στο 110ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου χτες, εκτός από την εθνική, απέκλεισαν και τις παρακαμπτηρίους, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να κινούνται από την παλιά εθνική οδό Λιβαδειάς - Λαμίας.

Χαλκιδική: τα τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας, την Ορμύλια, τις Καλύβες και τη Γαλάτιστα, προχωρώντας απροειδοποίητα σε κλείσιμο των δρόμων. Χτες έκλεισαν μόνο το δρόμο Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας στην Ορμύλια.

Θεσσαλονίκη: τα τρακτέρ παραμένουν στα διόδια των Μαλγάρων και στα Πράσινα Φανάρια, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα κλείσουν τους δρόμους.

Read More »»

Από την Βουλή θα ορίζονται οι Προϊστάμενοι του Δημοσίου

.
0 σχόλια

Διαφάνεια στην επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο φέρνει η κυβέρνηση. Με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα και παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», εισάγεται ένα αξιοκρατικό σύστημα και ο δρόμος για τις κρίσεις θα περνάει πλέον από τη Βουλή και μέσα από γραπτές εξετάσεις. 
 
 
Με επιτροπή στα πρότυπα του ΑΣΕΠ σύμφωνα με το πλάνο. Και το ΑΣΕΠ τι το έχουμε ; Ας δώσουν εκεί εξετάσεις.

Read More »»

Κι όμως η πλειονότητα είναι υπέρ των οικονομικών μέτρων

.
0 σχόλια

Έτοιμη για επιπλέον θυσίες, για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά, δηλώνει η πλειονότητα των πολιτών (58,3%), κρίνοντας αναγκαία, σε ποσοστό 68,9%, τα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, επτά στους δέκα πολίτες (68,9%) χαρακτηρίζουν αναγκαία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και μόλις 23,6% υπερβολικά.
Παράλληλα, σε ποσοστό 50,2% οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνονται δίκαιες, ενώ ως άδικες εκλαμβάνονται από το 41,1% των ερωτηθέντων.

Ο πρωθυπουργός τυγχάνει της απόλυτης στήριξης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (αναγκαία τα μέτρα λέει το 86,4%, δίκαια το 73% και αποτελεσματικά το 62,7%), ενώ και οι ψηφοφόροι της ΝΔ τα κρίνουν αναγκαία σε ποσοστό 57,2%. Αναγκαία τα χαρακτηρίζουν και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, σε ποσοστό 63,1%.

Στην ερώτηση «θα ήσαστε διατεθειμένος να κάνετε κάποιες θυσίες παραπάνω για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά;» το 58,3% απαντά θετικά και το 39,6% αρνητικά. 

Ή αυτοί "βγάζουν πολλά" και δεν θα τους λείψουν ή εμείς "βγάζουμε λίγα" και δεν μας φθάνουν. Δώστε μόνοι σας την απάντηση...

Read More »»

Χιονοπτώσεις στην Β. Ελλάδα

.
0 σχόλια

Χιονοπτώσεις σημειώνονται, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στο Νευροκόπι της Δράμας και στα χωριά Καστανερή και Λιβάδια του ορεινού όγκου του νομού Κιλκίς.

Read More »»

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2010

. Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια

Μείωση προσλήψεων, αυξήσεις μισθών έως και 4%, φόβος για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων είναι οι τάσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2010, όπως προκύπτει από την πανελλήνια έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας του ALBA Graduate Business School. Σύμφωνα με τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τις 222 εταιρίες που συμμετείχαν στη μελέτη: - Οι εταιρίες στην πλειονότητά τους αναμένεται να μειώσουν κατά το επόμενο εξάμηνο τις δραστηριότητές τους όσον αφορά την προσέλκυση και επιλογή νέων στελεχών. - Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις (32,6%) ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά το επόμενο εξάμηνο. - Οι αυξήσεις των μισθών στις μισές περίπου εταιρίες (49,3%) θα φτάσουν έως και το 4% για τον επόμενο χρόνο. Μόνο το 11,2% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι θα δοθούν αυξήσεις άνω του 6%.

Read More »»

Ξυλοδαρμός εν ώρα μαθήματος στον Βόλο

.
0 σχόλια

Πρωτοφανές επεισόδιο για τα εκπαιδευτικά χρονικά του Νομού Μαγνησίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όταν τρεις μαθητές από άλλα δύο σχολεία της πόλης εισέβαλαν σε σχολική αίθουσα, εν ώρα μαθήματος και κτύπησαν αρχικά ένα μαθητή Γ’ Τάξης του σχολείου και ακολούθως τον καθηγητή, που προσπάθησε να παρέμβει. Οι τρεις μαθητές τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σχολείο κλήθηκε λίγο αργότερα η Αστυνομία. Οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων, απ’ όπου προέρχονται οι μαθητές, τα ονόματα των οποίων έγιναν αμέσως γνωστά,  θα συνεδριάσουν σχετικά με τις ποινές που αναμένεται να τους επιβάλουν. Ο μαθητής δεν χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο, ενώ ο καθηγητής τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.

Read More »»

Ο "Καλλικράτης" φέρνει κάλπες

.
0 σχόλια

Κάλπες θα στηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους Δήμους Τριανδρίας, Ευκαρπίας, Πεύκων, Μενεμένης, Αγίου Παύλου και Ελευθερίου - Κορδελιού προκειμένου οι κάτοικοι να εκφράσουν την άποψή τους για τις συνενώσεις των Δήμων τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Τη σχετική απόφαση κοινοποίησαν οι δήμαρχοι των παραπάνω Δήμων, οι οποίοι αντιδρούν στα σενάρια αναφορικά με τις συνενώσεις τους και ζητούν την εφαρμογή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να παραμείνουν ανέπαφα τα πολεοδομικά συγκροτήματα των δύο πόλεων.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι θα δεχτούν τις συνενώσεις μόνο μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που θα αποδεικνύει ότι θα είναι τελικά προς όφελος των δημοτών. Προειδοποιούν δε και για άλλες κινητοποιήσεις.

Οι δήμαρχοι θα έχουν συναντήσεις με βουλευτές και υπουργούς του νομού Θεσσαλονίκης, με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και με τους δημάρχους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα αποστείλουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ θα θέσουν το θέμα και στην ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι μάλλον ανησυχούν για το πολιτικό τους μέλλον στα αυτοδιοικητικά και φοβούνται πως θα χάσουν την "μαρμίτα". Άλλο να εκλέγεσαι ανάμεσα σε 1.000 και αλλό να εκλεγείς ανάμεσα σε 10.000. Αρχίσαν τα "παζάρια"...

Read More »»

Συνέλαβαν παπά που μοίραζε NOVA μέσω internet

.
0 σχόλια

Μια νέα υπόθεση δορυφορικής πειρατείας και συγκεκριμένα υποκλοπής του σήματος της δορυφορικής τηλεόρασης NOVA και διάθεσης του μέσω του internet σε τρίτους απασχολεί από χθες την τοπική δικαιοσύνη και αναμένεται να προσλάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς εντάσσεται σε επιχείρηση που διενεργείται πανελλαδικά από κλιμάκια αστυνομικών του Tμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Κλιμάκιο αστυνομικών - Hackers του Tμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήλθαν συγκεκριμένα την Τετάρτη το πρωί στη Ρόδο και προχώρησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου κατοίκου Ανω Ηλιούπολης Ρόδου, τον οποίο και παρακολουθούσαν ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν χθες ακόμη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένας παπάς. Σε ξωκκλήσι στη Σορωνή βρέθηκε συγεκριμένα server ο οποίος εχρησιμοποιείτο για παράνομη διάθεση του σήματος της NOVA σε τρίτους.

Πηγή : Δημοκρατική Online
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
"Μερακλής" ο παπάς... άραγε μετέδιδε και τις μεταμεσονύχτιες εκπομπές ;

GlobalTestMarket.com

Read More »»

Στη γαλαρία της Βουλής

.
0 σχόλια

Κάποτε σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθόταν στα πρώτα έδρανα της Βουλής. Τώρα ελέω Siemens ο φακός τον συλλαμβάνει διαρκώς στα "ψηλά" και πίσω. Μάλλον από εκεί έχει καλύτερο οπτικό πεδίο και τους βλέπει όλους.

Read More »»

E-shop και από τα ΣουπερΜάρκετ !!!

.
0 σχόλια

Το είδαμε κι αυτό !!! Η γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ Carrefour προχώρησε στην κατασκευή και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop για είδη καθημερινής ανάγκης. Αρκεί κάποιος να ολοκληρώσει την παραγγελία του ηλεκτρονικά και να επιβαρυνθεί το εξτρά κόστος της μεταφοράς.

Έμεινες από καφέ ? Μην ανησυχείς πλέον... Μπαίνεις στο internet και τα Carrefour στον φέρνουν στο σπίτι σου....

Amberen - Breakthrough Menopause Treatment

Read More »»

Στάση εργασίας από τις 11 εως τις 3 στον ΗΣΑΠ

.
0 σχόλια

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 σήμερα το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι , έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του προσωπικού από ομάδες νεαρών (γκράφιτι).

Εξάλλου, από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ομόνοια-Άνω Πατήσια.

registry cleaner

Read More »»

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

.
0 σχόλια

Επιδείνωση  θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο και από τα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, πολύ γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα και μέχρι το βράδυ θα έχουν επηρεάσει όλη τη χώρα. Βροχερή ημέρα θα είναι και η Κυριακή με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια.

Read More »»

Σε 2 με 3 χρόνια η ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων

.
0 σχόλια


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα που βασίστηκε σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών,αναφέρετε ότι οι τιμές των κατοικιών είναι υπερεκτιμημένες μεταξύ 10% και 30% σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, να προκύπτει ότι υπάρχει φούσκα ανάλογη με εκείνη του Χρηματιστηρίου, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η έκθεση, την οποία συνέταξε το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, περιγράφει με μελανά χρώματα τη σημερινή εικόνα της κτηματαγοράς (μεγάλη υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας, πτώση πωλήσεων κατά 50%70% το 2009), κάνει λόγο για απόθεμα απούλητων κατοικιών που ενδέχεται να αγγίζει ακόμη και τα 250.000 σπίτια, ενώ προβλέπει για τους επόμενους μήνες ακόμη και πτωχεύσεις οικοδομικών εταιρειών.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο προβλέπει ότι η κτηματαγορά θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να ανακάμψει. Κι αυτό, διότι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών που αναμένεται να φέρουν τα μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων νέων σπιτιών τουλάχιστον μέχρι το 2012. «Προφανώς και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν οι τιμές να αρχίσουν να μειώνονται σημαντικά, πριν προβούν σε κάποια αγορά», αναφέρει η έρευνα.

Για τη διάρκεια της κρίσης στα ακίνητα, με βάση τη σχετική δημοσκόπηση που έγινε, οι επαγγελματίες του χώρου (μεσίτες, κατασκευαστές) πιστεύουν σε ποσοστό 37% ότι θα διαρκέσει ακόμη έναν χρόνο. Ποσοστό 22% εκτιμά ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ το 12% ότι θα διαρκέσει από δύο έως τρία χρόνια. Μόλις το 4% των ερωτηθέντων τοποθετεί την έξοδο από την κρίση σε λιγότερο από έξι μήνες και το 25% σε διάστημα 6-12 μηνών. Αθροιστικά δηλαδή, το 71% των ειδικών πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει μεταξύ ενός και τριών ετών.
Τα «χρυσά χρόνια» για την ελληνική κτηματαγορά έχουν περάσει, αναφέρεται στην έρευνα που εντοπίζει την αιτία για τη διάρκεια της κρίσης και στο γεγονός ότι η κτηματαγορά κινείται από τις τράπεζες που έχουν ωστόσο περιορίσει δραματικά τις χρηματοδοτήσεις τους: από 35% που ήταν προ 5ετίας ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων, πέρσι έφτασε μόλις στο 4%.

Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις των επενδύσεων σε ακίνητα, η έρευνα καταγράφει ότι η καθαρή απόδοση του ακινήτου είναι μικρότερη από το επιτόκιο προθεσμιακού λογαριασμού.

Read More »»

Μας "έθαψε" η Deutsce Bank

.
0 σχόλια

Με χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν από κάθε όριο σχολιάζει η Deutsce Bank την έγκριση του Ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν. Σε έκθεση της για την αγορά νομισμάτων, παρουσιάζει την Ελλάδα χρεοκοπημένη και έτοιμη να «ζητιανέψει» βοήθεια από το ΔΝΤ ενώ διακινεί ακόμη και σενάρια κοινωνικής αναταραχής.
 
Μήπως το ότι δεν είναι στο "κόλπο" για την έκδοση του δεκαετούς ομόλογου, έπαιξε κάποιο ρόλο στο "θάψιμο" ; Ήθελα να ήξερα ποιός άφησε "νηστικό" τον Χανς εκεί στην  Deutsce Bank....

Read More »»

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

.
0 σχόλια

Μετά τη σύσκεψη στη Βέροια, οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα 12 μπλόκα τα οποία την Παρασκευή συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες στους δρόμους. Πρόκειται για μπλόκα του Εβρου (Ορμένιο, καθώς από Κήπους και Κορνοφωλιά έχουν ήδη αποχωρήσει λόγω του ψύχους), της Καβάλας (Χρυσούπολη και Νέστο), των Σερρών (Αμφίπολης και Κερδυλλίων), του Κιλκίς (Ευζώνων και Δοϊράνης), της Φθιώτιδας (Αλαμάνα, Τιθορέα) και της Βοιωτίας (Κάστρο, Θήβα, Ριτσώνα).

Στους δρόμους παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα, με το Τελωνείο του Προμαχώνα να παραμένει κλειστό.

Read More »»

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το μπλόκο στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

. Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το χτεσινό μπλόκο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εκατοντάδες ταξιδιώτες.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Δημήτρης Παπαγεωργίου με έγγραφό του ζητά από το διευθυντή τροχαίας Θεσσαλονίκης να ενημερωθεί για το αν συνελήφθησαν οι δράστες, αν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και αν τις τελευταίες εβδομάδες εφαρμόζεται η παραγγελία που είχε δώσει πριν αρχίσουν τα αγροτικά μπλόκα στη Θεσσαλονίκη. Ο εισαγγελέας τότε είχε επισημάνει ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι αδίκημα για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας ενώ σημείωνε ότι «αν δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία η καταμήνυση των δραστών είναι αυτονόητη υπηρεσιακή υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ.».  

Κοινώς αν δείτε μπλόκο, φωνάξτε την Αστυνομία να βγάλει "το φίδι από την τρύπα" !!!

Read More »»

Στη Βουλή ο νόμος για την ιθαγένεια των αλλοδαπών

.
0 σχόλια

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας αλλοδαπών και τις τροποποιήσεις, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με την ευκαιρία της κατάθεσής του στη Βουλή.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, δηλαδή εκείνους που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με τελευταία διαδικασία αυτή του 2005-2007, όταν νομιμοποιήθηκαν 150.000 οικονομικοί μετανάστες, όσοι δηλαδή είχαν έρθει στην Ελλάδα έως την 1/1/2005.
Οι φόβοι που εκφράστηκαν από κάποιες πλευρές ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα νομιμοποιούνται και παράνομοι μετανάστες, είναι αβάσιμοι, τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε, έχει τους εξής στόχους:
1) Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που και η μητέρα και ο πατέρας διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.

2)Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

3) Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας.

Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση, όπως να γνωρίζει ο μετανάστης επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους θεσμούς του πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, προκειμένου να πολιτογραφηθεί, χρειάζεται τρεις συστατικές επιστολές Ελλήνων πολιτών, ενώ θα περνά και ειδικά τεστ, γλώσσας, πολιτικής αγωγής και Ιστορίας, από επιτροπή πολιτογράφησης. Φυσικά, δεν προβλέπεται η απόδοση ιθαγένειας για όσους υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά εγκλήματα, όπως τρομοκρατία, ληστεία, οργανωμένα εγκλήματα κλπ.

Παράλληλα, για πρώτη φορά θεσπίζεται το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές πρώτου βαθμού σε ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, εφόσον έχουν οριστικές άδειες διαμονής.

Οι μετανάστες θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα. Από το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζεται ότι ο αριθμός όσων μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 266.250 άτομα, που αντιστοιχεί στο 0,65% των εκλογέων.

Read More »»

Aύριο αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του Gamato.info

.
0 σχόλια

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς site αύριο αναμένεται να ανέβει και πάλι η ιστοσελίδα του Gamato.info, του διασημότερου download site στην Ελλάδα αλλά και μέσα στα διασημότερα ανά τον κόσμο.
Επιτέλους το αγαπημένο download site θα ξανανοίξει τις πύλες του μετά την ξαφνική πτώση του μέσα στο Δεκέμβριο.


Πηγή : vrasmos.blogspot.gr

Read More »»

Απεργούν Εφοριακοί και Τελωνειακοί

.
0 σχόλια

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπή των επιδομάτων τους. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν επίσης δύο 24ωρες απεργίες στις 10 και τις 17 Φεβρουαρίου. 
 
Διώξτε τους και πάρτε άλλους !!! Μα καλά απεργούν οι Εφοριακοί.. που στους 3 οι 2 κάθονται και κάνουν "χαβαλέ" και δημόσιες σχέσεις ? "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη..."

Read More »»

Και οι αγρότες συνεχίζουν

.
0 σχόλια

Κλειστές για πολλοστή ημέρα παραμένουν πολλές οδικές αρτηρίες στη χώρα, με τους αγρότες να δηλώνουν ανυποχώρητοι και να απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Απροσπέλαστος από τα ξημερώματα ο Προμαχώνας.
Οι αγρότες άνοιξαν αργά το βράδυ, για λίγες ώρες, τον συνοριακό σταθμό, με σκοπό να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και των φορτηγών, που βρισκόταν στο μεθοριακό σταθμό από την περασμένη Κυριακή, αλλά στις 3 τα ξημερώματα προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό του τελωνείου.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Read More »»

Τους "άναψαν φωτιές" στον ΣΚΑΪ

.
0 σχόλια

Μεγάλες αντιδράσεις στον όμιλο Αλαφούζου έχει προκαλέσει η δήλωση του Βασίλη Λυριτζή ότι τα λεφτά που έκλεισε με τον ΣΚΑΪ είναι περισσότερα απ΄ όσα έπαιρνε στην ΕΡΤ! Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγριωθεί, δεδομένου ότι έχει πέσει γερό "ψαλίδι", εδώ και λίγο καιρό. Κόβονται μισθοί, απολύονται εξωτερικοί συνεργάτες, στο ραδιόφωνο οι βάρδιες μειώνονται, ενώ στην τηλεόραση κατεβάζουν "ρολά" εκπομπές λόγω κόστους. Λυριτζής και Οικονόμου "καθάριζαν" ετησίως από την ΕΡΤ 325 χιλ ευρώ έκαστος! Τώρα βγαίνουν και λένε ότι τα λεφτά αυτά τα πήραν με το παραπάνω για να μετακομίσουν στον ΣΚΑΪ.

Read More »»

Στο πνεύμα των ημερών και "Το Ποντίκι"

.
0 σχόλια

Read More »»

Πρόγραμμα Τσικνοπέμπτης στην Θεσσαλονίκη

.
0 σχόλια

Με τον Μύρωνα Στρατή στην κεντρική σκηνή και με σύνθημα «Όλη η πόλη μια παρέα», ο δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις 7 το απόγευμα στη στολισμένη και ειδικά φωταγωγημένη πλατεία Αριστοτέλους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι «Incognito», «Professional Sinnerz», o Kόμης Χ, οι «Emigre» και το λάτιν μουσικό σχήμα «Aroma Caribe».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η ομάδα «Παιδιά εν Δράσει» θα δημιουργήσει εορταστικό κλίμα με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και fıre shows, μοιράζοντας δώρα και διασκεδάζοντας το κοινό. Το ενδιαφέρον όλων θα συγκεντρώσουν και φέτος οι παραδοσιακοί αποκριάτικοι μπάστακες (καρναβαλικές κατασκευές), ύψους τεσσάρων μέτρων, που τοποθετήθηκαν ήδη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το... ποδηλατικό καρναβάλι

Παράδοση επιχειρούν να δημιουργήσουν από φέτος στη Θεσσαλονίκη οι ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, αλλά και τους «Streetpanthers» διοργανώνουν από φέτος το ποδηλατικό καρναβάλι. Το ραντεβού δίνεται στις 7 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ερμού με Συγγρού (πλατεία Χρηματιστηρίου) και από εκεί θα ξεκινήσει μία παρέλαση στην πόλη μεταμφιεσμένων με συμβολικό χαρακτήρα και φυσικά με το βασιλιά Καρνάβαλο να τους οδηγεί.

Σε άλλους δήμους

Παραδοσιακά θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά, όπου από τις 7.30 το βράδυ κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, της Κομνηνών, έξι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες (του Τρύφωνα Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), η ποντιακή κομπανία (του Στάθη Νικολαΐδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα) και οι «Κουρίτες της Παράδοσης» με μικρασιάτικα τραγούδια. Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ο Φανός από την Κοζάνη.

Στην Πυλαία ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία που θα δώσουν οι «C: Real», στην πλατεία δημαρχείου, ενώ στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται παιδικό πάρτι για μικρούς καρναβαλιστές στο πολιτιστικό κέντρο «Πέτρινο κτίριο». Στη συνέχεια, στις 8.30 το βράδυ, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ θα κάνουν χορό στο κέντρο «Ελαιώνες», ενώ στις 9 το βράδυ οργανώνεται αποκριάτικος χορός για τους ενήλικες στο κέντρο «Πρόταση» (πρώην «Γάστρα»), επίσης στην περιοχή των Ελαιώνων.

Στη Σταυρούπολη το γλέντι ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης με το μουσικό σχήμα «Παρέα», στην Πολίχνη στις 8 το βράδυ θα στηθεί πάρτι μασκέ στο πνευματικό κέντρο, στη Νεάπολη στις 6.30 το απόγευμα στον αυλόγυρο του 12ου δημοτικού θα δοθεί παιδικό πάρτι, ενώ στις 8 το βράδυ θα στηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Μακεδόνες» στην πλατεία Ειρήνης, στον αυλόγυρο του 1ου δημοτικού.

Στους Αμπελόκηπους ο δήμος διοργανώνει πάρτι στον αύλειο χώρο των 1ου, 2ου, 6ου και 12ου δημοτικών, στις 12 το μεσημέρι. Αποκριάτικο χορό διοργανώνουν την ίδια μέρα το Α' ΚΑΠΗ στο κέντρο «Όαση» και το Β΄ ΚΑΠΗ στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Η κεντρική πλατεία της Θέρμης από τις 8 το βράδυ θα γεμίσει άφθονο κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές από την ορχήστρα «Παραδοσιακοί δρόμοι», καθώς και κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προφήτης». 

Πηγή : Αγγελιοφόρος

Read More »»

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ψάχνει να βρει ο Ανατολάκης γιατί τα έχουνε κάνει πλακάκια ο ΟΠΑΠ με την Vodafone.

. Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια

Φαίνεται πως χώνεται παντού ο Γιώργος Ανατολάκης, που έχει πάρει επ’ ώμου ότι αφορά τα Αθλητικά στην Βουλή.   Σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ρωτά τον Υπουργό Πολιτισμού που εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, γιατί ο Οργανισμός τοποθέτησε στην Διοίκηση του, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  της Vodafone  Nίκο  Σοφοκλέους. Η υπόθεση μυρίζει άσχημα, γιατί ο Σοφοκλέους φαίνεται να έχει πολύ πάρε-δώσε με διαφημιστικές εταιρείες, και πλέον κανονίζει που θα μπουν διαφημίσεις και που όχι. Δηλαδή  ο Σοφοκλέους, όχι μόνο ξέρει από μέσα, αλλά αποφασίζει κιόλας που θα πάνε τα χρήματα των Ελλήνων παικτών..! Καλά αν δεν είναι αυτό αθέμιτος ανταγωνισμός υπέρ της Vodafone, τότε τι είναι; Εκτός κι αν βέβαια το Ελληνικό Κράτος, πριμοδοτεί την Vodafone, για την συμβολή της στην Ελληνική Επανάσταση του 21. Αλλωστε από αυτήν μάθαμε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης χρησιμοποιούσε καρτοκινητό unlimited!!!

Αναγνώστης Art Gr

Read More »»

Επάγγελμα του μήνα ....

.
0 σχόλια


Και η απάντηση φυσικά είναι : "Καντίνα στα μπλόκα των αγροτών !!!" Εδώ λέμε το καλό "βρώμικο" παιδιά... Μη σπρώχνεστε, ένας-ένας όλοι θα πάρετε...

Read More »»

Απλά εμπαιγμός : Nova στην Ελλάδα 60 € - Nova στην Κύπρο 33 €

.
0 σχόλια

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά η μείωση της τιμής των συνδρομητικών υπηρεσιών της Nova στη Κύπρο. Όπως γνωστοποιήθηκε πριν απο λίγες μέρες οι Κύπριοι συνδρομητές θα μπορούν να έχουν το Full Pack πακέτο έναντι του ποσού 33,17 ευρώ. 20 ευρώ χαμηλότερα από την τιμή που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα (59,99 ευρώ).
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρεία στην Κύπρο, η κίνηση αυτή έγινε επειδή η Multichoice «αφουγκράστηκε τις οικονομικές ανάγκες της εποχής». 

Προφανώς εδώ στην Ελλάδα ζούμε σε άλλες εποχές.... μα καλά για πόσο μα..κες μας περνάνε ;

Read More »»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας

.
0 σχόλια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% ως το 2012. Ωστόσο, ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα, προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα και να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά.

Read More »»

Ξεκινάει από αύριο η καταβολή της 2ης δόσης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

.
0 σχόλια

Οι επιδοτούμενοι από τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθηνών και οι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου θα μπορούν να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Πρόνοιας τις παρακάτω ημερομηνίες με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους, προσκομίζοντας οποιοδήποτε επίσημο φορολογικό έγγραφο που θα εμφανίζει πάνω τον Αριθμό του Φορολογικού τους Μητρώου.

Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να παρεβρεθούν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες Πρόνοιας, μπορεί να πάει στη θέση τους, χωρίς εξουσιοδότηση, κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, με απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, να προσκομίσει το επίσημο έγγραφο, στο οποίο θα αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου.

ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΟΥ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 
Α μέχρι Γ: 04.02.2010 μέχρι και 12.02.2010
Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι: 16.02.2010 μέχρι και 24.02.2010
Κ, Λ: 25.02.2010 μέχρι και 05.03.2010 
Μ, Ν, Ξ, Ο: 08.03.2010 μέχρι και 16.03.2010
Π, Ρ, Σ: 17.03.2010 μέχρι και 23.03.2010
Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω: 24.03.2010 μέχρι και 31.03.2010

Read More »»

"Ναυάγιο" για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

.
0 σχόλια

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση εργοδοτών - ΓΣΕΕ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο ΣΕΒ απέρριψε την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση των βασικών μισθών στα 800 ευρώ από 740 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος δήλωσε:
" Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους εργοδότες για περικοπές . Ομως τα θέλω των αγορών κέρδισαν τη μάχη όχι τον πόλεμο. Θλίβομαι για την κυβερνηση που υποχώρησε στα θελω των αγορών. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φώς για αύξηση των ορίων ηλικίας , για μας έπεσε το τείχος για τα τρία "όχι" του ασφαλιστικού "
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της απο την επιτροπή εμπειρογνωμώνων για το ασφαλιστικό ενώ προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία για τις 24 Φεβρουαρίου. Απεργίες με σημείο αιχμής τις περικοπές αποδοχών στο δημόσιο έχουν ήδη εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο εφοριακοί και τελωνιακοί οι οποίοι θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για τις 10 Φεβρουαρίου .

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε:
"Ζουμε σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα συλλογικής κατάρρευσης. Ή μόνοι μας θα κάνουμε θυσίες ή θα περιέλθουμε στη σκληρή κηδεμονία των ξένων αγορών ".

Η ΓΣΕΒΕ αποδέχθηκε το κατώτατο πλαφόν που πρότεινε η ΓΣΕΕ ενώ η ΕΣΕΕ (έμποροι) παρότι βρίσκουν θετική την πρόταση της ΓΣΕΕ, επισημαίνουν ότι ο μισθός του νεοπροσληφθέντος δεν μπορεί να φθάνει τουλάχιστον μέσα στο 2010 στα επίπεδα των €800 ώστε να μην υπάρχει υπερκάλυψη άλλων κλιμακίων της σύμβασης και ιδιαίτερα αυτών που έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία τουλάχιστον μια τριετία.

Read More »»

Επανεκλογή Κάρολου Παπούλια σήμερα στην Βουλή

.
0 σχόλια

Με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων επανεξελέγη σήμερα από τη Βουλή στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας. Την ανανέωση της θητείας του υπερψήφισαν ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές (2 απόντες). Οι 32 βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών».









GlobalTestMarket.com

Read More »»

Ήττα σοκ του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα για το κύπελλο

.
0 σχόλια

Μαύρη μέρα και ήττα-ντροπή για τον ΠΑΟΚ στο πιο κρίσιμο φετινό ματς, μετά από επτά συνεχόμενα νικηφόρα παιχνίδια και εννιά ματς χωρίς να δεχτεί γκολ, ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε αμαχητί στους Γιαννιώτες και έχασε τον μεγαλύτερο φετινό στόχο, το Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα με απίστευτη συντριβή!

Ο Δικέφαλος έχασε 4-0 χωρίς να καταλάβει τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σάντος πιάστηκαν στον ύπνο από τους αναπληρωματικούς τους ΠΑΣ , καθώς ο Αναστόπουλος προφύλαξε πολλούς βασικούς για το πρωτάθλημα, αφού κινδυνεύει.
Αυτό είναι... τη μια κερδίζεις τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και την άλλη χάνεις με 4-0 από ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό !!!

MysteryPILosAngeles468x60

Read More »»

Μέτρα SOS από την κυβέρνηση

.
0 σχόλια

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου χθες το βράδυ με δραματικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, τα χαρακτήρισε «δύσκολες και επώδυνες αλλαγές». Τα μέτρα, που έχουν «έκτακτο» χαρακτήρα, περιλαμβάνουν γενικό πάγωμα μισθών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και Τοπική Αυτοδιοίκηση), αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση κατά 10% των δαπανών κάθε υπουργείου, μείωση των επιδομάτων όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου έως 20% και αύξηση του φόρου στα καύσιμα. 

Έρχονται "δύσκολες" μέρες....

Read More »»

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

. Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια


Αλυσιδωτές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου περιμένουν τους ασφαλισμένους, καθώς οι εταιρίες ξεκίνησαν ήδη την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής τους πολιτικής στα ασφάλιστρα, εξαιτίας της αύξησης των κατώτατων υποχρεωτικών καλύψεων της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου. Μάλιστα οι αυξήσεις αυτές θα γίνουν ακόμα πιο αισθητές από την επόμενη χρονιά, καθώς από το 2012 θα τεθεί σε πλήρη εναρμόνιση με την σχετική κοινοτική οδηγία και νέα αύξηση των κατώτατων υποχρεωτικών καλύψεων για την αστική ευθύνη.

Πηγή : Asfalisinet.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ


Get your website found online today!

Read More »»

Μήνυση εναντίον μεγάλης τράπεζας για τοκογλυφία με πιστωτικές κάρτες

.
0 σχόλια

Την ώρα που η κρίση υπερχρέωσης των καταναλωτών κορυφώνεται, για πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη εξετάζει μήνυση εναντίον μεγάλης τράπεζας για τοκογλυφία με πιστωτικές κάρτες, ενώ η… βαλίτσα πηγαίνει αρκετά μακριά, αφού ο μηνυτής θίγει και το μείζον θέμα των παράνομων, όπως ισχυρίζεται, κερδών που αποκομίζουν οι τράπεζες με υπερβολικές χρεώσεις και στα οποία στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό οι ισολογισμοί τους.


Πηγή : Banksnews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

GlobalTestMarket.com

Read More »»

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις των αγροτών...

. Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010
0 σχόλια

Να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, αποφάσισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, που συγκροτούν το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, στη διάρκεια πολύωρης συνάντησής, η οποία ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα στη Βέροια. 


Αργεί ακόμα να έρθει η "ώρα της σποράς" ; Άντε να πάνε στις δουλειές τους.... Εκτός εάν το θεωρούν και αυτό δουλειά ; 

MysteryPILosAngeles468x60

Read More »»

Συνελήφθει νεαρός - μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς"...

.
0 σχόλια

Συνελήφθει σήμερα νεαρός ηλικίας 21 ετών στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς". Ο νεαρός που φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές αφού είχε συλληφθεί ξανά στα Εξάρχεια, για παράνομη κατοχή όπλου. Η σύλληψη έγινε με βάση τα δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού τα οποία και εντοπίστηκαν απο τους άνδρες της Αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία ο δράστης θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

GlobalTestMarket.com

Read More »»

Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος...

.
0 σχόλια

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία :

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.
2. Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.
4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.
7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
8. Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.
9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.
10. Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.
11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
12. Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.
13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα..
15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.
16. Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες - ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
18. Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
20. Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

MysteryPILosAngeles468x60

Read More »»

"Σάρωσε" η Μπιγιονσέ στα Grammys....

.
0 σχόλια

Με έξι βραβεία Γκράμι - ρεκόρ για γυναίκα καλλιτέχνη - έφυγε η Μπιγιονσέ σήμερα τα ξημερώματα από την τελετή απονομής των «μουσικών Όσκαρ» στο Λος Άντζελες.

Η σπουδαία καλλιτέχνης που ήταν υποψήφια για 10 βραβεία, κέρδισε, μεταξύ άλλων, Γκράμι για το τραγούδι της χρονιάς.

Η Μπιγιονσέ μοιράστηκε τις εντυπώσεις και τη λάμψη της βραδιάς με την 20χρονη σταρ της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ, που πήρε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς.

Amberen - Breakthrough Menopause Treatment

Read More »»
ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!