Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

"Ναυάγιο" για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

. Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση εργοδοτών - ΓΣΕΕ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο ΣΕΒ απέρριψε την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση των βασικών μισθών στα 800 ευρώ από 740 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος δήλωσε:
" Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους εργοδότες για περικοπές . Ομως τα θέλω των αγορών κέρδισαν τη μάχη όχι τον πόλεμο. Θλίβομαι για την κυβερνηση που υποχώρησε στα θελω των αγορών. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φώς για αύξηση των ορίων ηλικίας , για μας έπεσε το τείχος για τα τρία "όχι" του ασφαλιστικού "
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της απο την επιτροπή εμπειρογνωμώνων για το ασφαλιστικό ενώ προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία για τις 24 Φεβρουαρίου. Απεργίες με σημείο αιχμής τις περικοπές αποδοχών στο δημόσιο έχουν ήδη εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο εφοριακοί και τελωνιακοί οι οποίοι θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για τις 10 Φεβρουαρίου .

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε:
"Ζουμε σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα συλλογικής κατάρρευσης. Ή μόνοι μας θα κάνουμε θυσίες ή θα περιέλθουμε στη σκληρή κηδεμονία των ξένων αγορών ".

Η ΓΣΕΒΕ αποδέχθηκε το κατώτατο πλαφόν που πρότεινε η ΓΣΕΕ ενώ η ΕΣΕΕ (έμποροι) παρότι βρίσκουν θετική την πρόταση της ΓΣΕΕ, επισημαίνουν ότι ο μισθός του νεοπροσληφθέντος δεν μπορεί να φθάνει τουλάχιστον μέσα στο 2010 στα επίπεδα των €800 ώστε να μην υπάρχει υπερκάλυψη άλλων κλιμακίων της σύμβασης και ιδιαίτερα αυτών που έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία τουλάχιστον μια τριετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!