Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κι όμως η πλειονότητα είναι υπέρ των οικονομικών μέτρων

. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Έτοιμη για επιπλέον θυσίες, για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά, δηλώνει η πλειονότητα των πολιτών (58,3%), κρίνοντας αναγκαία, σε ποσοστό 68,9%, τα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, επτά στους δέκα πολίτες (68,9%) χαρακτηρίζουν αναγκαία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και μόλις 23,6% υπερβολικά.
Παράλληλα, σε ποσοστό 50,2% οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνονται δίκαιες, ενώ ως άδικες εκλαμβάνονται από το 41,1% των ερωτηθέντων.

Ο πρωθυπουργός τυγχάνει της απόλυτης στήριξης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (αναγκαία τα μέτρα λέει το 86,4%, δίκαια το 73% και αποτελεσματικά το 62,7%), ενώ και οι ψηφοφόροι της ΝΔ τα κρίνουν αναγκαία σε ποσοστό 57,2%. Αναγκαία τα χαρακτηρίζουν και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, σε ποσοστό 63,1%.

Στην ερώτηση «θα ήσαστε διατεθειμένος να κάνετε κάποιες θυσίες παραπάνω για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά;» το 58,3% απαντά θετικά και το 39,6% αρνητικά. 

Ή αυτοί "βγάζουν πολλά" και δεν θα τους λείψουν ή εμείς "βγάζουμε λίγα" και δεν μας φθάνουν. Δώστε μόνοι σας την απάντηση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!