Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγραμμα Τσικνοπέμπτης στην Θεσσαλονίκη

. Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Με τον Μύρωνα Στρατή στην κεντρική σκηνή και με σύνθημα «Όλη η πόλη μια παρέα», ο δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις 7 το απόγευμα στη στολισμένη και ειδικά φωταγωγημένη πλατεία Αριστοτέλους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι «Incognito», «Professional Sinnerz», o Kόμης Χ, οι «Emigre» και το λάτιν μουσικό σχήμα «Aroma Caribe».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η ομάδα «Παιδιά εν Δράσει» θα δημιουργήσει εορταστικό κλίμα με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και fıre shows, μοιράζοντας δώρα και διασκεδάζοντας το κοινό. Το ενδιαφέρον όλων θα συγκεντρώσουν και φέτος οι παραδοσιακοί αποκριάτικοι μπάστακες (καρναβαλικές κατασκευές), ύψους τεσσάρων μέτρων, που τοποθετήθηκαν ήδη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το... ποδηλατικό καρναβάλι

Παράδοση επιχειρούν να δημιουργήσουν από φέτος στη Θεσσαλονίκη οι ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, αλλά και τους «Streetpanthers» διοργανώνουν από φέτος το ποδηλατικό καρναβάλι. Το ραντεβού δίνεται στις 7 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ερμού με Συγγρού (πλατεία Χρηματιστηρίου) και από εκεί θα ξεκινήσει μία παρέλαση στην πόλη μεταμφιεσμένων με συμβολικό χαρακτήρα και φυσικά με το βασιλιά Καρνάβαλο να τους οδηγεί.

Σε άλλους δήμους

Παραδοσιακά θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά, όπου από τις 7.30 το βράδυ κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, της Κομνηνών, έξι ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες (του Τρύφωνα Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), η ποντιακή κομπανία (του Στάθη Νικολαΐδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα) και οι «Κουρίτες της Παράδοσης» με μικρασιάτικα τραγούδια. Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα δώσει ο Φανός από την Κοζάνη.

Στην Πυλαία ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία που θα δώσουν οι «C: Real», στην πλατεία δημαρχείου, ενώ στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται παιδικό πάρτι για μικρούς καρναβαλιστές στο πολιτιστικό κέντρο «Πέτρινο κτίριο». Στη συνέχεια, στις 8.30 το βράδυ, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ θα κάνουν χορό στο κέντρο «Ελαιώνες», ενώ στις 9 το βράδυ οργανώνεται αποκριάτικος χορός για τους ενήλικες στο κέντρο «Πρόταση» (πρώην «Γάστρα»), επίσης στην περιοχή των Ελαιώνων.

Στη Σταυρούπολη το γλέντι ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης με το μουσικό σχήμα «Παρέα», στην Πολίχνη στις 8 το βράδυ θα στηθεί πάρτι μασκέ στο πνευματικό κέντρο, στη Νεάπολη στις 6.30 το απόγευμα στον αυλόγυρο του 12ου δημοτικού θα δοθεί παιδικό πάρτι, ενώ στις 8 το βράδυ θα στηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Μακεδόνες» στην πλατεία Ειρήνης, στον αυλόγυρο του 1ου δημοτικού.

Στους Αμπελόκηπους ο δήμος διοργανώνει πάρτι στον αύλειο χώρο των 1ου, 2ου, 6ου και 12ου δημοτικών, στις 12 το μεσημέρι. Αποκριάτικο χορό διοργανώνουν την ίδια μέρα το Α' ΚΑΠΗ στο κέντρο «Όαση» και το Β΄ ΚΑΠΗ στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Η κεντρική πλατεία της Θέρμης από τις 8 το βράδυ θα γεμίσει άφθονο κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές από την ορχήστρα «Παραδοσιακοί δρόμοι», καθώς και κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προφήτης». 

Πηγή : Αγγελιοφόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!