Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

GPS στα ΑΤΜ σκέφτονται οι τράπεζες

. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του European Network and Information Security Agency (ENISA), οι φυσικές επιθέσεις στα ΑΤΜ στην Ευρώπη αυξήθηκαν το δωδεκάμηνο Σεπτέμβριος 2008 - Αύγουστος 2009 κατά 32%, ποσοστό που ξεπερνά ακόμα και αυτό των επιθέσεων skimming, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προστατεύσουν το δίκτυο αυτόματης εξυπηρέτησής τους από ληστείες και φυσικές επιθέσεις», επισημαίνει η Αλεξάνδρα Πουρσανίδου, στέλεχος της Mellon Technologies, που -μαζί με την Easy Systems- παρουσιάζει στην ελληνική τραπεζική αγορά μια ολοκληρωμένη λύση δορυφορικού εντοπισμού για ΑΤΜ, η οποία αποσκοπεί αφενός στην αποτροπή της κλοπής των μηχανημάτων και αφετέρου στον εντοπισμό αυτών εφόσον πραγματοποιηθεί η κλοπή.

Ειδικότερα, στα ATM προσαρμόζονται συσκευές τηλεμετρίας GPS που καταγράφουν και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τη γεωγραφική τους θέση. Εκτός από τη γεωγραφική παρακολούθηση των ΑΤΜ, οι συσκευές διαθέτουν αισθητήρες κραδασμών και θερμοκρασίας, ώστε, αν παρατηρηθεί κάποια μεταβολή στα μηχανήματα (αλλαγή συντεταγμένων, θερμοκρασίας ή εντοπισμός κραδασμών), η συσκευή GPS να αποστείλει πολλαπλούς συναγερμούς σε προεπιλεγμένους αποδέκτες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συσκευές λειτουργούν ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή το μοντέλο του ΑΤΜ και επιτρέπουν μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης για να εξυπηρετούν τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν από τα διαφορετικά σημεία και συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Απορία : Το GPS λειτουργεί μέσω δορυφόρου, άρα εάν το ΑΤΜ μεταφερθεί σε κλειστό χώρο με ένα κλειστό αυτοκίνητο (τύπου ΒΑΝ), πώς θα το δεί ο δορυφόρος για να μεταδώσει τις συντεταγμένες του ; Γιατί το δικό μου GPS στο αυτοκίνητο κάθε φορά που "δεν βλέπει ουρανό" κράζει "ασθενές σήμα GPS..." και χάνεται... Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν λίγο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!