Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πέρι επαναπατρισμού κεφαλαίων

. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Μετά την ανακοίνωση από μέρους του Υπουργού Οικονομικών ,κ. Παπακωνσταντίνου, ότι θα δωθούν κίνητρα για εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, έσπευσαν αρκετοί "καλοθελητές" να κατακρίνουν το μέτρο προβάλλοντας επιχειρήματα όπως : νομιμοποίηση "μαύρου χρήματος", καταστρατήγηση κανόνων της Ε.Ε. κα.
Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι: Κύριοι όλοι εσείς που κατακρίνετε μια τέτοια κίνηση, έχετε χρήματα στο εξωτερικό; Σας ενοχλεί εάν κάποιοι που έχουν τα φέρουν στην Ελλάδα; Σας νοιάζει εάν αυτά τα χρήματα είναι προϊόν παραοικονομίας; Πιστεύετε ότι μια τέτοια κίνηση βλάπτει την χώρα μας;

Εάν "ναι" τότε απέχετε πολυ από την πραγματικότητα !!! Δεν θεωρούμε πως είναι πολύ αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και τα κρύβουν, είναι λίγοι και καλοί. Υπάρχουν όμως πολλοί ξένοι με πολλά χρήματα που ευχαρίστως θα τα έφερναν στις ελληνικές τράπεζες με το συγκεκριμένο καθεστώς. Μα θα βιαστούνε κάποιοι να απαντήσουν "κι αν είναι από ναρκωτικά ή όπλα αυτά τα χρήματα;" Ε και ; Όλοι αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο εάς αναλογιστούν την τελευταία φορά που βρήκαν 10 ευρώ στο δρόμο τι έκαναν. Δεν νομίζω ότι νοιάστηκαν και πολύ από που προήλθε το 10ευρο. Μάλλον το έβαλαν στην τσέπη, έκαναν την δουλειά τους και "από εδώ πάνε και οι άλλοι". Δεν αναρωτήθηκαν μήπως τα 10 ευρώ έπεσαν από κάποιον έμπορο ναρκωτικών ή όπλων, τα ξέπλυναν όμως όταν τα έδωσαν στον περιπτερά και πήραν τσιγάρα, και μάλιστα γεμάτοι χαρά που βρήκαν λεφτά στον δρόμο.Όταν πληρώνονται όλοι αυτοί το μισθό τους, αναρωτήθηκαν ποτέ πως βρήκε τα χρήματα ο εργοδότης τους; Όταν η φοροδιαφυγή βασιλεύει στην Ελλάδα, και ο μισθός είναι προιόν "μαύρων συναλλαγών" γιατί δεν διαμαρτύρεται κανένας; Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι τα χρήματα απλά θα "ξεπλυθούν" και θα ξαναβγούν στο εξωτερικό; Και;!!! Εμένα σαν χώρα θα μου έχουν αφήσει ένα 5%; Ξέρετε για τι ποσά μιλάμε; Ξέρετε το μέγεθος της παραοικονομίας; Ε λοιπόν ο μόνος τρόπος να φέρεις κεφάλαια σε μια χώρα είναι δίνοντας κίνητρα. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ένα κράτος από την παραοικονομία είναι ενσωματώνοντας την στην κανονική οικονομία. Ορθά έπραξε το Υπουργείο Οικονομικών, από έναν κουβά με νερό που δεν πίνεις ποτέ ένα ποτήρι, είναι κέρδος να καταφέρεις να πιείς ένα φυλτζάνι !!! Ειδικά όταν "πεθαίνεις" από την δίψα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!