Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Έξω πάμε καλά... Στήριξη και από την Γαλλία

. Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την βοήθεια προς την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
 
Σύσσωμος  ο γαλλικός Τύπος σήμερα (μετά και την χτεσινή συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαρκοζί) στηρίζει το σενάριο βοήθειας πρός την Ελλάδα και επικρίνει έντονα τις όποιες κερδοσκοπικές κινήσεις γίνονται από κάποια ιδρύματα.
Ενδεικτικά:
Le Monde «...μόλις ένα χρόνο μετά τη διάσωση των τραπεζών με τη διάθεση κολοσσιαίων ποσών και στις δύο ακτές του Ατλαντικού - το 25% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - τα υπερχρεωμένα κράτη δέχονται επίθεση από αυτά ακριβώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".
 
Figaro "Η Ευρώπη θέλει να σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση για να αποφευχθεί η μετάδοση του φαινομένου..."
 
La Liberation  "...η ελληνική κρίση, που αποτελεί δραματική προέκταση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αναταραχής η οποία προκλήθηκε από τους κυνηγούς του τρελού χρήματος, δείχνει την ιστορική ανευθυνότητα των ευρωπαίων ηγετών, καθώς έχουν επανειλημμένα απορρίψει το αίτημα της συγκρότησης μίας οικονομικής κυβέρνησης της Ευρώπης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!