Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στο άρθρο υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα επανακάμπτει", οι Τάιμς της Νέας Υόρκης τονίζουν :

. Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

--"Αν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν επιτευχθούν πλήρως τον επόμενο μήνα, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα..." 

--"...η Αθήνα χρειάζεται βαθιές και βιώσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι ξαφνικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό...".

--"...μετά από εβδομάδες άρνησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να ασχολείται με την κρίση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα άλλα 15 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ..."

--"Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει σκληρότερα μέτρα ,αλλά θα πρέπει επίσης να επιδείξει επαγρύπνηση και υπομονή. Όσο η Αθήνα εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα λιτότητας, τα πλουσιότερα μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να είναι έτοιμα να εγγυηθούν για τα ελληνικά ομόλογα...".

--"Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κληρονόμησε αυτή την κρίση του χρέους, καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια η συντηρητική κυβέρνηση επέκτεινε με ριψοκίνδυνο τρόπο τις δημόσιες δαπάνες. Το γεγονός αυτό μπορεί να διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα την ανεργία, αλλά κατέστρεψε τα δημόσια οικονομικά, με αποτέλεσμα η Αθήνα να αναγκάζεται να δανείζεται όλο και περισσότερο για να πληρώσει το αυξανόμενο κόστος των μισθών και των συντάξεων".

Πολύ στήριξη από την Αμερική... Μήπως πρέπει να ανησυχούμε ? Τον άρρωστο πρίν τα "τινάξει" πάντα του λένε "μην ανησυχείς, θα περάσει και θα γίνεις καλά !!!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ZoneAlarm Pro Firewall 2010
 

Web Counter by TrafficFile.com
Antivirus, Security Suite, Extreme Security - Save 50% Now!